Home Shop About Contact

Tuesday, April 24, 2012

Before & After: Fancy File Cabinet

I finally got the chance to revamp a file cabinet! This project was so quick and easy, I want to do this to every file cabinet I see from now on!

I found the brown 2-drawer file cabinet in the Craigslist free listings and picked it up on Sunday night. I stopped at Home Depot and grabbed a can of spray paint and some vinyl adhesive shelf liner.

Rust-Oleum Spray Paint in Summer Squash: $3.98
Con-Tact Creative Covering Waterdance Shelf Liner: $3.48
File Cabinet: Free

Project Cost Total: $7.46

Awesome! The directions for this little project are pretty self explanatory... But I'll explain nonetheless. I took out the drawers and spray painted the exterior shell. While that dried I stuck the adhesive paper on the front of the shelves and cut out the spots for the handles. I let it dry overnight and then brought it into work with me the next day to add a pop of color to my office arrangement!



If you like this project, don't forget to pin it! --->  
Inspiration for this project via House of Sarager




I've added this project to a few link ups to some crafty linky parties out in the blogosphere.. so find me here:
Today's Creative Blog     southern hospitality     

Check a few of my popular DIY projects:

21 comments:

  1. Replies
    1. Tel çit ürünleri - Kafes tel ürünleri - Panel çit ürünleri - Tel örgü ürünleri - Bahçe çiti ve Bahçe teli - Çit telleri ve Panel çit fiyatları - Tel örgü fiyatları ve tel çit fiyatı Ankara içi hızlı montaj ekipleri ile sizlere hizmet vermekteyiz. Ankara tel çit fiyatı - Ankara tel örgü fiyatı - Ankara bahçe çiti ve teli yapımı konusunda Jiletli tel çit fiyatı ve uygulaması konusunda uzman ekiplerimiz var sayfalarımıza göz atmak isterseniz aşağıdaki blog adreslerimize bakmanızı tavsiye ederim

      Çankaya panel çit
      Gölbaşı panel çit
      Çankaya Tel Örgü
      Kafes Tel Örgü
      Panel Çit Fiyatı
      Jiletli Tel Ankara
      Ankara Kafes Tel Örgü
      Kafes Tel Çit
      Ankara Dikenli Tel Örgü
      Ankara Panel Çit fiyatları

      Delete
    2. Günümüzün en popüler bahçe çitleri arasında yer alan ve kalitesi ile her kesimden taktir toplamış ve yüksek güvenlik isteyen kişilerin en başlıca tercih ettikleri ürünümüz olan çitin maliyeti Panel Çit Fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız lütfen sayfamıza göz atmanızı rica ediyoruz. Ayrıca sadece Türkiye'de değil Dünyanın her yerinde en çok kullanılan ürünlerin Tel örgü bahçe teli olduğunu biliyormuydunuz. Tel örgü maliyeti ve fiyatları hakkında sayfamıza göz atabilirsiniz.

      Delete
    3. Çit - Tel Örgü - Panel Çit
      Panel Çit ve Tel Çit, Tel Örgü citbu.com'da
      Panel çitler ilk etapta tel örgü sistemi içerisinde düşünülerek güvenlik amacıyla tercih edilmektedir. Özellikle de büyük şehirlerde bahçeye sahip olan kişilerin bahçe etraflarını Çit ile kaplatarak dışarıdan yabancı kişilere girişi engellemesi gerekmektedir. Sadece yabancı kişilere karşı değil kedi, köpek gibi hayvanların girişini de kapatarak bu alanı koruması gereken kişiler böylelikle daha rahat edecek olup kendilerini de koruma altına alacaklardır.
      Tel örgüler daha çok güvenliğin sağlanması adına kullanılmaktadır. İç tarafı dış etkenlerden korumak amacıyla tercih edilen tel örgüler bu sayede daha çok alana yayılmakta ve çok fazla alanda tercih edilmektedir. Sizler de tel örgüleri kendinize ait olan tarla, bahçe, garaj, park gibi alanların çevrelerine inşa ederek rahatlıkla kullanabilir, uzun ömürlü olarak kullanma imkanına sahip olup yapılarınızı en iyi şekilde dış etkenlere karşı dirençli tutabilirsiniz.
      Çoğu zaman çeşitli yapıların çevresine güvenlik önlemlerinin artırılması için belirli sistemler yerleştirilir. Daha güvenli yapıların olması, dışarıdan içeriye yabancı kişilerin ve hayvanların girmesini engellemek amacıyla tel örgü sistemleri içerisinde yer alan jiletli tel tercih edilebilr. Jiletli tel en çok talep edilen yüksek güvenlik önlemleri arasında yer almaktadır. Dikenli tellerin çok yeterli olmadını ya da daha tehlikeli bölgelere daha güvenli tellerin çevrilmesi amacıyla jiletli tellere her zaman için ihtiyaç duyulmaktadır. citbu.com

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Thank you thank you! I LOVE this! I want to head out right now at 10pm to get the supplies to redo my 4 drawer legal size behemoth! Stopping by from today's creative!

    ReplyDelete
  3. This is one of the greatest pimping I've seen in designing your filing cabinet. I didn't know that this extreme skill exist. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha thanks! i just picked up 2 more file cabinets for free... can't wait to revamp the crap out of them! lol

      Delete
  4. Omg I love this, and I NEED to do something with my ugly old filing cabinet! Did you have to sand/prime the surface before painting?

    ReplyDelete
  5. I love it! Definitely going to try this for my classroom!

    ReplyDelete
  6. I am so excited to do this and add storage to my classroom in a cute/stylish way!! Did you need to sand your cabinet at all and did it take only one can??
    Thanks for such an adorable idea!!!

    ReplyDelete
  7. Just saw this on Pinterest and I'm searching craigslist right now so I can do this! Quick question though, how many can of spray paint did it use?

    ReplyDelete
  8. This is such a great idea! I can't wait to try this.

    ReplyDelete
  9. Very informative and impressive post you have written, this is quite interesting and i have went through it completely, an upgraded information is shared, keep sharing such valuable information. Click this more details find out here now

    ReplyDelete
  10. I really enjoyed reading this article, and found it quite informative. And especially the part about the popularity of the cabinet handles. Thanks for sharing! I generally prefer cabinet handles to cabinet handles and would recommend it to all.

    ReplyDelete
  11. Great Tips! Thanks for your valuable content. We have a great collection of vintage cabinet knobs. You can check it.

    ReplyDelete
  12. Ankara bahçe duvarı yapımı Çevre Duvarı yapımın öncelikle temel düzgünlüğü göz önüne alınmalıdır.
    Çevre duvarı bahçenizin sınırlarını belirler ve daha çok dışarıdan gelecek doğal afet ve zararlarda sizleri korumaktadır.
    Beton Çevre duranın yanı sıra çelik kalıplarımız ile daha estetik bir görümün elde ederek daha düzgün iş çıkararak fazla bir maliyeti olamadan yapıyoruz ve size teslim ediyoruz.
    Çevre duvarı maliyetleri ve yapımı hakkında Web sitemizi inceleyip daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurumsal firma olarak hizmet vermekteyiz.
    Profesyonel ustalarımız ile ve yeni sistem çelik kalıplarımız ile daha düzgün bir iş için bizimle iletişime geçin.

    ReplyDelete

Share This

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...